19 januar 2013

Sliten, glad og evig takknemlig


Lørdag kveld, midt inne i en helg helt uten store planer
- jeg virkelig elsker det!


Uken som har gått har vært stappfull av spennende møter, krevende valg, givende samtaler, utfordrende vurderinger, sosiale lag og hektiske timer. Det har vært dager med workshop for nye kunder og strategimøter med eksisterende kunder. Det har vært lange oppgavelister - med gledelige, små røde haker ved siden av punkt for punkt uken gjennom. Det har vært lansering av Årets Farge 2013 med Fargerike, og sosialt påfyll med sosiale medie-likesinnede på Social Winter. Det har vært god lunsj med fin venninne, og det har vært førsteinntrykk i møter med spennende bekjentskaper. Det har vært nominasjon som Årets Sosiale Medie-personlighet og det har vært fantastiske tilbakemeldinger fra nær og fjern. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg jobber som jeg gjør - og kan ha de hverdagene jeg har! At jeg får møte så mange fine folk, er noe av det som virkelig gir meg energi. Folk som deler sine tanker, sitt smil eller sin væremåte, det gir meg påfyll i hverdagen - og jeg skal virkelig bli flinkere til å være en energigiver tilbake! Være flinkere til å si de tingene som gir folk energi, gi oppmuntrende smil eller en trøstende klem - det er ofte så lite som skal til og det betyr så mye!


Lansering av Årets Farge 2013 med Fargerike
- og årets farge er alle mulige herlige nyanser av lilla!

Men, en sånn uke, hvor enn spennende og givende den har vært, er også krevende. Det har vært hektisk og utfordrende, og det er hele tiden en evig vurdering å sørge for at vi har nok å gjøre, men samtidig ikke for mye. En evig læring i det å avgjøre hva som kan delegeres videre og hva jeg kan og må ta selv. Og en evig balansegang å sørge for at jeg gjør nok jobb til at jeg holder meg flytende, samtidig som jeg får nok tid sammen med mine nærmeste og kjæreste. Og helt til slutt; det er en evig balansegang mellom det å gjøre ting for andre, enten det er å jobbe med VU-kunder eller det er å være sammen med familie og venner, og det å gjøre ting som er kun for meg selv.

Jeg merker at jeg fort blir min egen salderingspost, uten at jeg med det mener at det er noe som helst synd på meg av den grunn. Det er et luksusproblem, det er jeg fullstendig klar over - og jeg er også klar over at det kun er jeg som kan gjøre noe med dette. Jeg tror derfor at det bør være et av fokusområdene for meg selv i 2013. Da mener jeg ikke egentid i form av avslappende husmorferier eller deilige spatimer, men litt mer hverdagslige og jordnære ting. Som at jeg skal tvinge inn 30 minutter hver dag i min kalender, avsatt til å gå på tur. Som at jeg skal ta meg tid så ofte som jeg kan, til å blogge for min egen del - for jeg vet at det gir meg så mye tilbake. Og så skal jeg jobbe med å bli mer standhaftig på ukeplanleggingen min, slik at ikke ukene blir overfylt. Igjen hører jeg flinke og fine CecilieTS sine kloke ord i bakhodet; "Gjør mer av det du tror på, og tro mer på det du gjør!" og "Velge bort, prioritere, stå fjellstøtt!".
Denne helgen lå åpen og helt uten planer, og helger med det som utgangspunkt er rett og slett jeg veldig glad i. Ikke fordi jeg ikke liker at det skjer noe, men det er noe veldig godt med å være fullstendig planløs også - og særlig etter en hektisk uke. Jeg så raskt for meg å bruke helgen på å få unna flust av punktene som gjenstår på både VU sin todo-liste for denne uken, og på familiens prosjektliste, men heldigvis kan vi ikke planlegge for hvordan slike planløse helger skal bli :) Vi bor i et slags bofellesskap med kjær søster, hennes samboer og min fine niese på 2 år. Denslags blir det koselige fellessmiddager og lang formiddagskaffer av. I tillegg dumpet en nær venninne innom, og bare det ha tid til å åpne døren på vidt gap, lage en impulsiv, sen lunsj, drikke kaffe og spise klementiner, mens vi samtidig pusler med et lite huslig prosjekt der og en liten ommøblering der, det er virkelig herlig.


Enkelt
- og vakkert!

I morgen er våre Småtroll invitert på ski- og akedag hos min andre kjære søster, og så er vi alle invitert dit på deilig middag på ettermiddagen. Dagen skal derfor settes av fullt og helt til fullstendig fokus på ukeplanlegging, strategijobbing for enkelte kunder, blogging for andre kunder og naturligvis; mange deilige kaffekopper i hyggelige pauser med min kjære kollega, altså EkteMannen. Denne søndagen tror jeg blir en av de virkelig gode!

Nå skal jeg tusle opp fra kontoret i kjelleren, opp til en ventende storfamilie og torsk-i-pitabrød-middag foran tv-skjermen med herlige "Hver gang vi møtes". Jeg er så heldig, og jeg er klar over det! Håper jeg klarer å gi tilbake på et eller annet vis - og så håper jeg at DU som har svippet innom meg og og bloggen min, har mye i ditt liv å være takknemlig for også.


God helg, kjære lesere! 
Pin It

8 kommentarer:

 1. Den nære venninna sier tusen takk for oppvartninga og samværet! Alltid kos! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ALLTID kos med deg innom! At dagen ikke ble som den skulle, gjorde at den ble bedre! :)

   Slett
 2. Du er bare så best, Astrid! Jeg digger deg! I en tid hvor så mange bare syter og klager, til tross for at vi har det så utrolig bra her i Norge og som oftes kan forme vårt eget liv akkurat som vi vil, er det så deilig å lese disse innleggene dine. Ja, det er travelt til tider. Ja, man blir sliten. Og ja, man rekker ikke alltid over alt. Men nettopp da er det jo så viktig å se på det positive. Kjenne på det at man trives, nyter og gleder seg over det som skjer rundt seg. Og som jeg sier, man må klare å kose seg i kaoset! Det gjør du, Astrid. Det er veldig inspirerende!

  Det skjer en del rundt Matmisjonen for tiden og jeg skulle virkelig ønske at vi kunne få til den kaffen vi har snakket om så lenge. Men da må det være et overskuddsprosjekt og ikke noe du skal gå rundt å føle at du må. Ja, så når du er i byen og "henger" ;-D på en kafé eller noe, gi meg et pling...

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er helt fantastisk, Hanne! Tenk å gi en sånn tilbakemelding ... jeg er virkelig helt satt ut, og sitter med tårer i øynene :) Ja takk, veldig gjerne - vil veldig gjerne få tatt den kaffekoppen og litt skravlings! For ja, da kan vi skravle om alt som er bra og fint og godt, selv om vi kanskje begge er slitne og trøtte og litt lei ;) KLEM

   Slett
  2. ;-D

   Vi meldes på Twitter og finner en dag! Nyt resten av søndagen!

   Slett
 3. Høres ut som hverdagen din stort sett er givende og inspirerende. Men det er også viktig å finne tid til seg selv. Jeg merker at det blir mindre tid til meg etter at lille pjokken kom. Jeg som hadde store planer om å jobbe i permisjonen (som nå er redusert til hektiske mailkorrespondanser mens han sover), som skulle virkelig jobbe med sosiale medier (som jeg elsker) og ikke minst finne ut av hva jeg vil framover. Nå syns jeg at jeg er heldig som får ta en dusj alene i helgene. Det er utrolig hvor fantastisk disse tjue minuttene med egentid er. Jeg trenger heller ikke den store husmorferien, bare muligheten til å drikke koppen med kaffe før den blir kald ;) Så denne o store ryddehelg, ble til beina på bordet og kose helg. Og det er helt greit det og :)

  Kirsti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, jeg husker den tiden da en dusj i fred og ro var som en fullgod husmorferie å regne :) Alle tider har sin sjarm og sine utfordringer, synes jeg - og om vi bare blir litt flinkere til å ta pauser, slik du nå har gjort i helgen, og kjenne på det fine i tiden vi er midt inne i, så tror jeg hverdagen blir litt bedre. Håper du får en fantastisk fin søndagskveld!

   Slett
 4. Du skriv godt og det er lett å kjenne seg igjen. Grensa mellom jobb og fritid er ofte hårfin her i garden også. Det er utfordrande å regulere seg sjølv i kvardagen då det ein held på med er så frykteleg kjekt!

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på at du legger igjen et lite spor etter deg!
Alle kommentarer leses og jeg forsøker svare alle under innlegget det er lagt inn på. Er det noe du heller vil sende på mail, send til astrid.valen.utvik @ gmail.com - Takk for at du tar deg tid!